Zo word je gelukkig op kantoor
»
4 redenen voor meer groen in kantoorruimtes
»
Afval Scheiden op kantoor
»
Verlichting op de werkvloer
»
Tips bij rug- en nekpijn
»
Veel geluid op de werkvloer?
»
Cablemanagement voor georganiseerd werken
»
Voordelen van een comfortabele werkplek
»

Zo word je gelukkig op kantoorIedereen wil graag met plezier naar zijn of haar werk. Organisaties zouden er daarom veel aan moeten doen om hun werknemers gelukkig te maken en te houden. Zo blijkt uit verschillende onderzoeken dat gelukkige werknemers bijdragen aan een positieve sfeer en het de creativiteit en motivatie op de werkvloer stimuleert. Wanneer werknemers van een bedrijf gelukkig zijn, is het bedrijf dus succesvoller.
 

Betrokken werknemers

Uit een recent onderzoek uit 1989 is aangetoond dat werknemers die zich betrokken voelen bij het bedrijf waar ze voor werken gemotiveerder zijn in hun taken en harder en efficiënter werken. In 2017 is er een wereldwijd onderzoek gedaan naar hoe gelukkig werknemers zijn, waarmee Nederland op de 20ste plek is geëindigd. Human Office ziet hier nog veel ruimte voor verbetering. Wat opvalt is dat de werknemers in Colombia het gelukkigst zijn. Je zou denken dat een rijk land op nummer één staat, maar dat is dus niet het geval.
 

Hoogte van salaris

De hoogte van het salaris is lang niet de belangrijkste reden om tevreden te zijn op je werk. Wanneer je voldoening haalt uit je werk, ben je pas echt gelukkig. Werknemers die niet gelukkig zijn hebben een hogere afwezigheid en meer risico op een burn-out. Zo blijkt dat 14% van de “jonge werknemers” tussen de 25 en 29 jaar al eens burn-out verschijnselen heeft gehad.
Wekelijks ben je bijna meer op je werk dan dat je thuis bent. Wanneer je hier dus niet gelukkig bent, kan dit leiden tot stress en andere fysieke klachten.
 

Waar werknemers gelukkig van worden

  1. Waardering: echt voelen dat er naar je wordt geluisterd.
  2. Uitdaging: wanneer je uitgedaagd wordt en hier voldoening uit haalt.
  3. Humor: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  4. Vrijheid: vrijheid in je werk zorgt voor innovatie.
  5. Ontwikkeling: continu groeien door te leren.
De zingeving van je werk speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om het verdienen van geld maar we willen vooral dat ons werk een bepaald doel dient in ons leven. Wanneer we bovenstaande punten missen, heeft dit een grote invloed binnen een bedrijf. De behoeftes van zowel de werknemers als de hele afdeling worden niet bevredigd. Dit is slecht voor zowel de werknemer als de werkgever. Het is dan van belang om het weer leuk te maken op de werkvloer door bovengenoemde punten te stimuleren. Wil je een hogere motivatie en productiviteit van je werknemers, zorg dan dat je personeel tevreden is.