Afval Scheiden op kantoor
»
Verlichting op de werkvloer
»
Tips bij rug- en nekpijn
»
Veel geluid op de werkvloer?
»
Cablemanagement voor georganiseerd werken
»
Voordelen van een comfortabele werkplek
»

Afval Scheiden op kantoorOok op kantoor wordt er behoorlijk wat afval geproduceerd. Niet alleen voor het milieu, maar ook financieel gezien is dit niet wenselijk. Gescheiden afval blijkt in de praktijk vaak goedkoper dan wanneer alles als restafval wordt weggegooid. Maar hoe pak je afvalscheiding op kantoor aan? Wij geven vijf tips!
 

Afval scheiden op kantoor, hoe zit dat?

Afvalscheiding op kantoor loont op meerdere manieren. Toch gebeurt dit in de praktijk nog lang niet altijd. Uit onderzoek blijkt dat 35% van de Nederlandse bedrijven geen of weinig aandacht besteedt aan het scheiden van afval.

Waarom loopt het afvalbeheer bij veel bedrijven nog achter? Een van de voornaamste redenen is dat we thuis meer ‘gepusht’ worden om afval te scheiden. Denk aan de verschillende containers en afvalzakken. U kunt zelfs een boete krijgen wanneer u geen afval scheidt. Tijd dus om ook op binnen het bedrijf aan de slag te gaan met de aanwezige afvalstromen.

Wilt uj de afvalscheiding op de werkvloer verbeteren?
 

Ga dan aan de slag met deze vijf tips 

  • Breng in kaart welke soorten afval het meest voorkomen. Op kantoor zijn dit vaak papier, karton, inktpatronen en het overige afval.
  • Plaats op een centrale plek (of meerdere plekken) een prullenbak om afval te scheiden.
  • Kies voor duurzamere producten met een lange levensduur. Dit vermindert de afvalproductie. Kies bijvoorbeeld koffiemokken in plaats van plastic bekers.
  • Communiceer het (nieuwe) beleid en de richtlijnen duidelijk naar alle medewerkers.
  • 5. Kies voor een afvalbak die bij de uitstraling van het bedrijf past. Een prullenbak hoeft allang niet meer saai en standaard te zijn.
 

Human Office biedt ook afvalbakken aan om het afval op kantoor te scheiden. De Centrolitri en de Maxi zorgen voor snel en gemakkelijk afval scheiden. Voor deze en meer afvalbakken kunt u kijken bij producten onder afval- & papierbakken.
Bent u benieuwd naar onze papierbakken? Bekijk dan snel onze papierbakken op onze website.