Verlichting op de werkvloer
»
Tips bij rug- en nekpijn
»
Veel geluid op de werkvloer?
»
Cablemanagement voor georganiseerd werken
»
Voordelen van een comfortabele werkplek
»

Verlichting op de werkvloerIn ieder beroep is voldoende licht noodzakelijk voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Voldoende licht zorgt ervoor dat we zien wat we doen. Wanneer er onvoldoende licht aanwezig is kan dit leiden tot fouten en een mindere concentratie. Daarnaast is bij sommige beroepen licht ook essentieel voor de veiligheid.
 

Het belang van goede verlichting

Wanneer je werkzaam bent op kantoor is goede verlichting van groot belang. Werknemers zitten over het algemeen acht uur in dezelfde ruimte. Daarbij heeft licht een belangrijke rol. Het beïnvloed namelijk ons gevoel. Ook de productiviteit en de alertheid worden positief beïnvloed door (vooral wit) licht. Hoe witter het licht, hoe beter de productiviteit en de alertheid. Naast de productiviteit en alertheid heeft licht ook een belangrijke invloed op de gezondheid en het welzijn. Voldoende licht bevordert zelfs de nachtrust.

Tevens helpt ook de combinatie van kunst- en natuurlijke verlichting om het natuurlijke ritme te bevorderen. Uiteraard is het natuurlijk niet altijd mogelijke om (voldoende) gebruik te maken van het daglicht. In soortgelijke situaties is het dan juist belangrijk om te investeren in goede werkplekverlichting.
 

LED verlichting

Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gekozen voor LED verlichting. LED verlichting is een heel goede optie voor op kantoor. Het grootste voordeel is wel bekend, ledlampen zijn duurzaam. Een ledlamp verbruikt in vergelijking met halogeen zeker 75% minder stroom en in vergelijking met een gloeilamp is LED zelfs 85% zuiniger. Human Office heeft verschillende armaturen die voorzien zijn van LED. De Disc en de Infinity zijn hier voorbeelden van. Deze bureaulampen zorgen voor goede verlichting op uw werkplek. Naast de Disc en de Infinity zijn er natuurlijk nog meer fraaie design armaturen voor op uw bureau.

Al onze armaturen kunt u vinden bij onze producten in de categorie ‘Verlichting’.