Galm op de werkvloer? Tips om dit te voorkomen
»
Zo word je gelukkig op kantoor
»
4 redenen voor meer groen in kantoorruimtes
»
Afval Scheiden op kantoor
»
Verlichting op de werkvloer
»
Tips bij rug- en nekpijn
»
Veel geluid op de werkvloer?
»
Cablemanagement voor georganiseerd werken
»
Voordelen van een comfortabele werkplek
»

Galm op de werkvloer? Tips om dit te voorkomenDe kantoortuin is tegenwoordig dé werkplek waar het meeste hinder wordt ervaren van een slechte akoestiek. Kantoortuinen zijn tegenwoordig zo strak en modern ingericht dat het galm en rumoer oplevert. Afgezien van de voordelen die een kantoortuin biedt, in de zin van kennisdeling en interactie tussen u en uw collega's, heeft het ook zo zijn nadelen. Slechte akoestiek is uitgegroeid tot de grootste irritatiefactor op de werkplek! 


Tips voor een betere akoestiek

Er zijn verschillende methoden om de akoestiek op uw werkplek te verbeteren. Grote kamerplanten zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om geluidsgolven te absorberen en geven daarnaast ook nog eens frisse lucht in de kantoortuin. Daarnaast zijn stoffen uiterst geluidsabsorberend. U kunt denken aan gordijnen in combinatie met vitrage of plissé- of rolgordijnen. Ook een lekker groot stoffen bankstel zou de akoestiek bevorderen op de werkplek. Maar misschien zit u helemaal niet te wachten op een bankstel middenin uw werkruimte, of gordijnen in uw strak en praktisch ingerichte kantoortuin. Gelukkig is er ook nog een ander en veel subtieler alternatief! 


Akoestische plafondpanelen tegen galm

Een slimme en uiterst subtiele manier om ongewenste galm maximaal te reduceren is een akoestisch plafondpaneel. Deze geluidsabsorberende plafondpanelen nemen de galm uit de ruimte en dempen het rumoer aanzienlijk. Vooral wanneer deze akoestische plafondplaten pal boven de werkplekken van uw werknemers komen te hangen. Op deze wijze wordt het hoogste rendement uit de plafondpanelen gehaald. Aangezien dit gegeven enorm van belang is geven wij van Human Office u graag, geheel vrijblijvend uiteraard, van gedegen advies. Wanneer u namelijk zomaar een paar panelen aanschaft en neerhangt zult u niet het gewenste effect bereiken die u gehoopt had. De ruimte zal eerst geanalyseerd moeten worden zodat bepaald kan worden, aan de hand van ruimte en goed luisteren, waar de absorberende plafondpanelen het meest rendement zullen opleveren. Zo besparen wij u een hoop kosten die u anders voor niets zou maken! 


Verbeterede productiviteit en concentratie

Een goede akoestiek in uw werkomgeving doen uw collega's en uzelf enorm ten goede. Uit onderzoek blijkt dat ongelukkige werknemers bijna een kwart minder productief zijn als hun gelukkige collega's (onderzoek door de University of Warwick). Naast dit gegeven levert het plaatsen van geluidsabsorberende plafondpanelen ook nog eens veel minder ziekteverzuim op. Mooie redenen om de akoestiek van uw werkomgeving eens grondig te bestuderen, of niet? Wilt u ook ons deskundig advies, neemt u dan gerust contact met ons op!